2024年2月8日发(作者:)
2021届高考英语二轮复习 强化练(二)阅读理解—细节理解题(二)课时优化作业(含解析)
2021届高考英语二轮复习 强化练(二)阅读理解—细节理解题(二)课时优化作业(含解析)
年级:
姓名:
2021届高考英语二轮复习 强化练(二)阅读理解—细节理解题(二)课时优化作业(含解析)
强化练(二) 阅读理解——细节理解题(二)
A
How It Feels to Float
by Helena Fox
If you're looking for a moving story that explores themes of mental
illness, grief (悲痛), and love, pick up a copy of
How
It
Feels
to
Float and
follow Biz as she comes of moving novel will stay with you long after
you finish reading it.
Two Can Keep a Secret
by Karen M.McManus
Put on your crimesolving cap and get swept away in this thriller about
a girl, a boy, and a string of unsolved threats and clues pile up,
you'll be burning the midnight oil trying to finish the book before dawn.
Forest of a Thousand Lanterns
by Julie C.Dao
The first book in the
Rise
of
the
Empress series takes the bones of a
traditional fairy tale—a poor girl fated to have power, an evil queen
determined to stop her, love for someone who doesn't love back and magic—and
gives you a richly imagined East Asian setting.
Dune
by Frank Herbert
If the
Star
Wars movies have made you fall in love with the space opera,
eventually you're going to read Frank Herbert's most famous story,
of centuriesold political plotting—about warring factions (派系) battling
over control of the extremely valuable planet Arrakis—is a classic and remains
a wonderful introduction to the larger, more complex world of science fiction
just beyond the
Star
Wars trilogy.
[语篇解读] 本文介绍了四本书,包括其特点和内容概要等。
1.What is
How
It
Feels
to
Float mainly about?
A.The murder of a teenage girl.
B.A girl's space adventures.
2021届高考英语二轮复习 强化练(二)阅读理解—细节理解题(二)课时优化作业(含解析)
C.Challenges of growing up.
D.A poor girl with special powers.
解析:细节理解题。根据第一段第一句“If you're looking for a moving story
that explores themes of mental illness, grief, and love, pick up a copy of
How
It
Feels
to
Float and follow Biz as she comes of age.(如果你在寻找一个以精神疾病、悲伤和爱为主题的感人故事,那就买一本《漂浮的感受》,跟随Biz长大)”可知,C项“成长的挑战”符合题意。
答案:C
2.What kind of book is
Two
Can
Keep
a
Secret?
A.A fairy tale.
B.A sciencefiction story.
C.A love story.
D.A detective story.
解析:细节理解题。根据第二段第一句“Put on your crimesolving cap and
get swept away in this thriller about a girl, a boy, and a string of unsolved
murders.”可知,这是一本关于谋杀案的侦探小说。故D项正确。
答案:D
3.Which book is about battling for control of another planet?
A.How
It
Feels
to
Float.
B.Two
Can
Keep
a
Secret.
C.Forest
of
a
Thousand
Lanterns.
D.Dune.
解析:细节理解题。根据最后一段第二句中的“battling over control of the
extremely valuable planet Arrakis”可知,Dune是一本关于争夺另一个星球控制权的小说,故D项正确。
答案:D
B
Yellow is usually the color of happy, joyful according to
a new study, not all people associate the color with good feelings.
To find out what factors might play a role, researchers tested a new
hypothesis (假设): What if people's physical surroundings affect their
2021届高考英语二轮复习 强化练(二)阅读理解—细节理解题(二)课时优化作业(含解析)
feelings about certain colors? For example, if someone lived in cold and rainy
Finland, would he feel differently about the color yellow from someone who
lived near the Sahara Desert?
The researchers looked at coloremotion data from an ongoing
international survey of 6,625 people in 55 survey asked
participants to rate 12 colors on how closely they were associated with
feelings including joy, pride, fear, and shame.
The researchers paid particular attention to the data for yellow, and
analyzed how different factors—including hours of sunshine, hours of daylight,
and the amount of rainfall—were associated with the emotions people reported
for the two best predictors of how people felt about yellow were
the annual amount of rainfall, and how far they lived from the equator (赤道).
Overall, people were more likely to associate yellow with joy when they
lived in rainier countries that lay farther from the equator, researchers
reported in the
Journal
of
Environmental
Egypt, the likelihood
of yellow being associated with joy was just 5.7%, whereas in chilly Finland
it was 87.7%.In the United States, with its mild climate and amber waves of
grain, people's yellowjoy association levels were between 60% and 70%.
The researchers also checked whether associations changed with the
season—whether, for example, people in a certain country liked yellow more
in the winter than they did in the found that opinions about the
color remained fairly constant all year round—even when the weather changed,
the data on yellowjoy associations were as good as gold.
[语篇解读] 研究人员通过研究一项有关颜色和情绪的调查数据发现,人们对黄色的感觉与年降雨量和他们住的地方离赤道的距离有关,而与季节变化的关联性不大。
4.What did the researchers do before the survey?
A.They went to Finland.
B.They made an assumption.
C.They studied certain colors.
2021届高考英语二轮复习 强化练(二)阅读理解—细节理解题(二)课时优化作业(含解析)
D.They analyzed some data.
解析:细节理解题。 根据第二段中的“To find out what factors might play
a role, researchers tested a new hypothesis”可知,在进行这项调查之前,研究人员提出了一个假设。故选B。
答案:B
5.Which of the following affects people's feelings about yellow?
A.The changeable weather.
B.The length of daytime.
C.The geographical position.
D.The amount of snowfall.
解析:细节理解题。 根据第四段第二句“The two best predictors of how
people felt about yellow were the annual amount of rainfall, and how far they
lived from the equator.”可知,人们对黄色的感觉的两个最好预示物是年降雨量和他们住的地方离赤道的距离。由此可知,地理位置影响人们对黄色的感觉。故选C。
答案:C
6.How did the researchers carry out the survey?
A.By interviewing participants.
B.By studying the data collected.
C.By traveling around the world.
D.By looking at color combinations.
解析:细节理解题。 根据第三段第一句“The researchers looked at
coloremotion data from an ongoing international survey of 6,625 people in
55 countries.”可知,研究人员是通过研究收集的数据来进行该项调查的。故选B。
答案:B
7.What can be the best title of the text?
A.Finland: A Country Admiring Yellow
B.Yellow:Associated with Joy Conditionally
C.Color: An Important Role in Good Feelings
D.Coloremotion Data:Collected Internationally
解析:标题归纳题。文章主要介绍了一项新的研究发现——不是所有人都把黄色与令人愉快的情绪联系在一起。研究人员通过研究相关调查数据,分析了不同的因素
2021届高考英语二轮复习 强化练(二)阅读理解—细节理解题(二)课时优化作业(含解析)
是如何与人们对黄色的感觉联系在一起的。由此可知,B项最适合作本文标题。
答案:B
C
Royal Dutch Shell is launching a $300 million forestry program, at a time
when an increasing number of oil companies are putting money in carbon offset
(碳补偿) plans to meet climate company will spend the money over
the next three years on projects to store carbon, including large forests in
the Netherlands and Spain, and will start offering motorists the option of
purchasing carbon offsets when they buy petrol at the pump.
The executives of the company explained that these carbon offset projects
were a new business opportunity for Shell, as well as a way to meet its climate
targets.“We believe that over time we will be building a business, because
these carbon credits will become more valuable as carbon becomes more
limited,” they recently decided to cut its net carbon footprint
(碳排放量) by 2 to 3 percent in five years, which includes emissions from the
products it company plans to produce carbon credits from the forestry
projects, then sell these credits on to customers buying its oil and gas
products, or apply the credits to its own operations to lower its carbon
footprint.
Plants absorb carbon dioxide as they grow and restoring forests and other
natural areas is considered one of the simplest ways to store r,
the voluntary market for carbon credits based on forestry projects has its
critics, as projects in developing countries can be hard to 's
move has also been criticized by some worried that
there was a risk of “greenwash” when companies invested in forestry
projects.“There is an entire debate about whether forestry projects truly
reduce emissions or not,” they said, pointing out that planting in one area
could cause deforestation (滥伐森林) to another.
Shell said it would rely on the third party to ensure its forestry program
to meet the Voluntary Carbon Standard and strict biodiversity
Lewis, head of Climate Change Investment Research at BNP
2021届高考英语二轮复习 强化练(二)阅读理解—细节理解题(二)课时优化作业(含解析)
Paribas, said, “Planting trees to offset emissions, as far as it goes, is
a step in the right direction.”
[语篇解读] 本文主要介绍了荷兰皇家壳牌石油公司在接下来三年的时间里,通过资金投入等措施,实施碳补偿计划的相关情况。
8.What is popular among oil companies these days?
A.Studying climate changes.
B.Launching forestry programs.
C.Working out carbon offset plans.
D.Attracting motorists to buy their petrol.
解析:细节理解题。 根据第一段第一句中的“an increasing number of oil
companies are putting money in carbon offset plans to meet climate goals”可知,越来越多的石油公司把钱投在碳补偿计划上面,以实现气候目标。由此可知,当前制订自己的碳补偿计划在石油公司中盛行。故选C。
答案:C
9.How will Shell make profits from its carbon offset projects?
A.By quitting the emissions of its products.
B.By reducing its carbon footprint by a quarter.
C.By limiting the oil used by its own operations.
D.By putting carbon credits it produces on the market.
解析:细节理解题。根据第二段最后一句“The company plans to produce carbon
credits from the forestry projects, then sell these credits on to customers
buying its oil and lower its carbon footprint.”可知,壳牌公司计划从林业项目中获得碳信用额,然后将这些信用额转售给购买其石油和天然气产品的客户,或者将这些信用额用于自己的业务,以降低其碳排放量。故选D。
答案:D
10.What concerns some environmentalists about forestry projects?
A.The projects can't really stop carbon emissions.
B.The projects are hard to monitor in poor countries.
C.The projects may lead to deforestation in other forests.
D.The projects haven't met strict biodiversity requirements.
解析: 细节理解题。 根据第三段中的“pointing out that planting in one area
2021届高考英语二轮复习 强化练(二)阅读理解—细节理解题(二)课时优化作业(含解析)
could cause deforestation to another”可知,环保主义者担心石油公司在一个地方实施林业项目会导致另一个地方滥伐森林。故选C。
答案:C
11.What does the underlined word “greenwash” in Paragraph 3 mean?
A.Discount.
C.Decline.
B.Cheat.
D.Change.
解析:词义猜测题。 根据第三段中的“as projects in developing countries
can be hard to monitor”以及“‘There is an entire debate about whether
forestry projects truly reduce emissions or not’...pointing out
deforestation to another.”可知,环保主义者对林业项目是否真的能降低碳排放存在很大的争议,他们担心在一个地方实施林业项目会导致另一个地方滥伐森林。由此可推知,画线词的意思与B项的词义相近。
答案:B
本文发布于:2024-02-08 14:48:11,感谢您对本站的认可!
本文链接:https://www.4u4v.net/it/170737489167771.html
版权声明:本站内容均来自互联网,仅供演示用,请勿用于商业和其他非法用途。如果侵犯了您的权益请与我们联系,我们将在24小时内删除。
留言与评论(共有 0 条评论) |